Pompoen met ansjovis en Parmezaanse kaas

Pompoen met ansjovis en Parmezaanse kaas

Voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen Verwarm de oven voor op 210 °C. Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de pompoenpitten. Snijd de helften in dunne parten.

Ingrediënten

  • 1 kleine oranje pompoen
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 klein kropje radicchio, in parten
  • 1 eetlepel rozemarijn, fijngehakt
  • 8 ansjovisfilets
  • 1 stuk Parmezaanse kaas

Voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 210 °C. Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de pompoenpitten. Snijd de helften in dunne parten. Schep in een kom de pompoen om met 2 eetlepels olie en naar smaak zout en peper. Leg de parten pompoen met de schil naar beneden op de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de pompoen in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Schep in een kom de parten radicchio om met 1 eetlepel olie en voeg zout en peper toe. Leg de parten radicchio tussen de pompoenparten en rooster ze samen nog 20 minuten. Prik met een scherp mesje in het dikke stuk om te kijken of de pompoen al zacht is.

Stamp intussen in de vijzel de rozemarijn fijn, voeg de ansjovisfilets toe. Vijzel de ansjovis tot een dikke pasta. Roer de resterende olie erdoor. Verdeel de pompoen en radicchio over vier borden en schep de ansjovissaus erover. Schil met een dunschiller krullen van de kaas erboven en serveer direct.


Onze video's