Pompoensoep met appel en rozemarijn

Pompoensoep met appel en rozemarijn

Hoofdgerecht voor 4 personen Verwijder de korsten van het brood en snijd het in blokjes. Leg de broodblokjes in een kom, overgiet ze met 50 ml heet water en laat ze 10 minuten weken. Doe het brood, samen met de pompoen, ui, appel, rozemarijn en een liter water in een soeppan en breng alles aan de kook.

Ingrediënten

  • 3 sneetjes oud wittebrood
  • 1 kleine pompoen in stukken gesneden
  • 3 friszure appels geschild en in parten
  • 1 ui gepeld en grof gehakt
  • 1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes fijngehakt
  • 2 kruidenbouillonblokjes
  • 125 ml creme fraiche

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verwijder de korsten van het brood en snijd het in blokjes. Leg de broodblokjes in een kom, overgiet ze met 50 ml heet water en laat ze 10 minuten weken. Doe het brood, samen met de pompoen, ui, appel, rozemarijn en een liter water in een soeppan en breng alles aan de kook.

Verkruimel de bouillonblokjes erboven. Laat de soep, afgedekt, 40 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de creme fraiche door de soep en maak hem op smaak met zout en peper. Lekker met warm stokbrood.


Onze video's