Pompoenstamppot met boerenkool en tofu

Pompoenstamppot met boerenkool en tofu

Hoofdgerecht voor 4 personen Meng in een bakje het limoensap, de sambal en ketjap met wat zout tot een marinade. Snijd de tofu in blokjes van 1x1 cm en meng ze door de marinade. Marineer de tofu minimaal 1 uur, maar bij voorkeur een nachtje.

Ingrediënten

  • sap van 1 limoen
  • 1½-2 theelepels sambal brandal
  • 2 eetlepels ketjap
  • zout
  • 375 g tofu (1½ blok tofu)
  • 4 eetlepels (zonnebloem)olie
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 500 g boerenkool of cavolo nero, fijngesneden
  • 1,25 kg pompoen (schoongemaakt gewogen), in stukjes
  • 25 g maïzena

Hoofdgerecht voor 4 personen

Meng in een bakje het limoensap, de sambal en ketjap met wat zout tot een marinade. Snijd de tofu in blokjes van 1x1 cm en meng ze door de marinade. Marineer de tofu minimaal 1 uur, maar bij voorkeur een nachtje.

Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan en fruit de sjalot 2 minuten. Schep de boerenkool goed door de olie. Voeg 3 eetlepels water toe en laat de boerenkool iets slinken. Schep de stukjes pompoen door de kool en voeg naar smaak zout toe. Dek de pan af en stoof de groenten in 15-20 minuten gaar.

Stamp de boerenkool met pompoen tot een grof mengsel. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Verhit de resterende 2 eetlepels olie in een kleine koekenpan. Laat blokjes de tofu uitlekken wentel ze door de maïzena en bak ze vervolgens in de hete olie krokant. Verdeel de stamppot over 4 borden en verdeel de blokjes tofu erover.


Onze video's