Portobello steak sandwich

Portobello steak sandwich

Stoom de paddenstoelen 10-15 minuten. Dep ze vervolgens heel goed droog, bestrijk ze met de crema di balsamico en strooi er wat zout en peper over.

Ingrediënten

  • 2 portobello paddenstoelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, in dikken ringen
  • zout en peper
  • 1-2 eetlepels crema di balsamico
  • 2 ciabattabroodjes
  • 1-2 eetlepels groene pesto
  • twee plukjes waterkers of gemengde sla

Hoofdgerecht voor 2 personen

Verwarm de helft van de olie in een kleine koekenpan, leg de uiringen er naast elkaar in, strooi er wat zout op en bak ze 20-25 op heel laag vuur, zodat ze heel langzaam lichtbruin en lekker zoet worden. 

Stoom de paddenstoelen 10-15 minuten. Dep ze vervolgens heel goed droog, bestrijk ze met de crema di balsamico en strooi er wat zout en peper over. Bak de portobello’s in de resterende eetlepel olie aan elke kant 2 minuten. Snijd ze, net zoals een biefstuk, in plakken.

Snijd de ciabattabroodjes open, bestrijk de binnenkant dun met de pesto, leg de waterkers op de onderste helft, leg daarop de paddenstoel, dan de uiringen en eindig met de bovenkant van het broodje. Lekker met een salade van cherrytomaatjes.


Onze video's