Quinoasalade met bietjes en raapstelen

Quinoasalade met bietjes en raapstelen

Kies je voor biologische bieten dan weet je dat ze met respect voor dieren, natuur en milieu zijn geteeld. Smaakt nog lekkerder toch?

Ingrediënten

  • sap en rasp van 1 citroen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 kleine rode bietjes, geschild
  • 200 g (trio van) quinoa
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  • 250 g raapsteeltjes, gewassen en gedroogd
  • 50 g feta of geitenkaas, fijn verkruimeld

Lunchgerecht voor 4 personen

Klop het citroensap met de olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing. Schaaf 2 bietjes in dunne plakjes en schep ze in een diep bord om met 2 eetlepels dressing. Snijd de andere bietjes in piepkleine blokjes en schep ze in een kommetje om met 2 eetlepels dressing. Laat de plakjes en blokjes biet een half uurtje staan. Kook de quinoa in een pan met 400 ml water en wat zout in 12-15 minuten gaar en mooi droog. Roer de rest van de dressing met de citroenrasp en de peterselie en bieslook door de quinoa en laat het graan afkoelen tot lauwwarm. Snijd de helft van de raapsteeltjes fijn. Leg de plakjes biet en de hele raapstelen op borden. Schep de blokjes biet en de gesneden raapstelen door de quinoa en schep de quinoasalade op de groente op de borden.

Strooi de verkruimelde kaas erover. Druppel wat rode bietendressing rond de salade.


Onze video's