Ragout van paddenstoelen in rode wijn

Ragout van paddenstoelen in rode wijn

Hoofdgerecht voor 4 personen het eekhoorntjesbrood 10 minuten in ca. 100 ml kokendheet water. Giet de paddenstoelen af en vang het vocht op. Snijd de geweekte paddenstoelen in heel kleine stukjes. Halveer eventueel de grotere champignons. het eekhoorntjesbrood 10 minuten in ca. 100 ml kokendheet water. Giet de paddenstoelen af en vang het vocht op. Snijd de geweekte paddenstoelen in heel kleine stukjes. Halveer eventueel de grotere champignons.

Ingrediënten

  • 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 500 g kleine champignons
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 150 ml Carnaval de Couronneau Bordeaux Superieur
  • 1 paddenstoelen- of groentebouillon
  • 150 ml crème fraîche (30% vet) of rijst- of haverroom
  • 150 ml crème fraîche (30% vet) of rijst- of haverroom

Hoofdgerecht voor 4 personen

het eekhoorntjesbrood 10 minuten in ca. 100 ml kokendheet water. Giet de paddenstoelen af en vang het vocht op. Snijd de geweekte paddenstoelen in heel kleine stukjes. Halveer eventueel de grotere champignons.

Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de sjalot, ui en knoflook zachtjes 3 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de helft van de champignons toe en bak deze op hoog vuur al omscheppend 2 minuten. Voeg de rest van de champignons toe en bak 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en fruit ½ minuut mee.

Schenk de wijn in de pan, breng aan de kook en roer nu pas de saus glad. Voeg het weekvocht van de paddenstoelen toe, breng weer aan de kook en roer de saus glad. Voeg de stukjes eekhoorntjesbrood en de bouillontablet toe en laat de saus op laag vuur in ca. 10 minuten gaar worden. Roer af en toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Roer de crème fraîche en de peterselie door de ragout.
Lekker met pasta en kleine roosjes broccoli bestrooid met geroosterde amandelen. 


Onze video's