Ramen met roergebakken groenten en tamari-amandelen

Ramen met roergebakken groenten en tamari-amandelen

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op het pak.

Ingrediënten

  • 100 g bruine amandelen
  • 2½ eetlepel zonnebloemolie
  • 2-3 eetlepel tamari
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 125 g ramen noedels
  • 1 eetlepel fijngehakte verse gember
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • 400 g kant-en-klare roerbakgroenten
  • 1 theelepel aardappelmeel
  • 2-3 eetlepels mirin
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Hoofdgerecht voor 2 personen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de amandelen met ½ eetlepel olie, 1 eetlepel tamari en het kerriepoeder. Spreid ze uit op de bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Schud ze op een plank en hak ze grof.

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op het pak.

Verhit de resterende olie in een wok en roerbak hierin de gember en knoflook 1 minuut. Voeg de groenten toe en roerbak alles 4-5 minuten. Voeg de resterende tamari toe en roerbak nog 1 minuut. Meng het aardappelmeel met de mirin en 4 eetlepels water, roer dit door de groenten en breng aan de kook. Meng nu de ramen door de groenten, verdeel alles over 2 borden en strooi de amandelen erover.

TerraSana tamari

Tamari is een op traditionele wijze bereide sojasaus uit Japan en is natuurlijk gefermenteerd. Tamari is krachtiger en rijker van smaak dan shoyu sojasaus en daardoor ook geschikt voor bereidingen met een iets langere kooktijd. Tamari is geschikt voor mensen die glutenvrij eten. De tamari van TerrraSana is 100% biologisch.


Onze video's