Risotto van parelspelt met groene bonen en chorizo

Liefhebber van risotto? Probeer deze biologische variant van parelspelt met groene bonen eens! Kies je voor ingrediënten met het biologisch keurmerk dan weet je zeker dat in het productieproces is dat er zo veel mogelijk met natuurlijk materialen en op natuurlijk wijze wordt gewerkt. Bovendien is het biologisch keurmerk het allerstrengst gecontroleerde keurmerk van Europa. Een goede, betrouwbare keuze dus

Ingrediënten

  • 1 chorizoworst (180 g)
  • 2 uien, in dunne partjes
  • 250 g parelspelt
  • 1 volle eetlepel tijmblaadjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 600 ml groentebouillon
  • 600 g bonen, een mix van sperzie-, snij- en/of pronkbonen
  • 200 g cherrytomaten
  • 2-3 eetlepels korianderblaadjes
Hoofdgerecht voor 4 personen
Verwijder het vel van de worst en snijd het in plakjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de plakjes chorizo zachtjes uit. Schep ze uit de pan op een bord. Bak nu de uien 3 minuten. Voeg nu de parelspelt en tijm toe en bak alles een halve minuut. Schenk de azijn in de pan en kook alles zachtjes 2 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de spelt zachtjes 15 minuten. Snijd eventueel de pronk en/of snijbonen in grove ruiten. Voeg de sperziebonen en snijbonen toe en kook alles nog 15 minuten op laag vuur.
Snijd intussen de tomaatjes in partjes en meng ze met de plakjes chorizo en de koriander.
Verdeel de risotto over twee borden en schep het tomatenmengsel erop.
Dit gerecht liever vegan? Vervang de chorizoworst door een vegan variant. Gebruik wel iets meer olie, omdat de vegan variant minder vet is.


Onze video's