Rodekool van de barbecue

Rode kool van de barbecue

Rode kool is er dus ook in een zomerse variant en leent zich uitstekend voor de barbecue. Kies voor biologische groenten van het seizoen. Goed voor de boer, de natuur, de mens en de portemonnee. Smaakt dus extra goed. Fijn weekend!

Ingrediënten

  • 1 zomerrodekool
  • 1 grote appel, geschild en in 12 dunne partjes
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 50 g gedroogde cranberry’s of rozijnen
  • ½ kaneelstokje, verkruimeld
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • versgemalen zwarte peper
  • 75 ml witte wijn
  • 25 g boter
  • 4 stukken aluminiumfolie


Bijgerecht voor 4 personen

Snijd de rodekool in 8 parten en snijd de harde stronk weg. Leg op elk stuk aluminiumfolie 2 parten rodekool dakpansgewijs op elkaar. Leg de partjes appel erop en verdeel de ui, cranberry’s, kaneel en tijm erover. Strooi er wat zout en versgemalen peper over. Vouw het folie langs de kool omhoog en schenk in elk pakketje een scheutje wijn. Leg een klontje boter op de kool en vouw het folie boven de kool tot pakketjes dicht, zorg wel voor wat ruimte boven de kool.
Leg de pakketjes op een barbecue of in een voorverwarmde oven van 200 ˚C en smoor de kool in 20-25 minuten gaar.
Lekker bij entrecote of burger van de barbecue.


Onze video's