Roergebakken tofu met bleekselderij

Serveer deze verrassende vegetarische wokmaaltijd met lekkere (biologische) rijst.

Ingrediënten

  • 1 blok tofu
  • ½ eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels mirin of sherry
  • 2 eetlepels tamari
  • versgemalen peper
  • 3 eetlepels olie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels gember
  • 1 struik bleekselderij

Hoofdgerecht voor 4 personen

Snijd 1 blok tofu in blokjes en dep ze droog. Marineer ze 10 minuten in een mengsel van ½ eetlepel maïzena, 1 eetlepel olie, 2 eetlepels mirin of sherry, 2 eetlepels tamari en versgemalen peper.

Verhit 3 eetlepels olie in een wok. Roerbak de uitgelekte tofu (vang het vocht op) in ca. 3 minuten bruin. Schep uit de pan. Fruit 2 tenen knoflook (fijngehakt) en 2 eetlepels gember (fijngehakt) 1 minuut in de olie in de wok. Roerbak 1 struik bleekselderij (in schuine plakjes) 3 minuten in de wok. Voeg opgevangen marinade en tofu toe en laat alles warm worden.


Onze video's