Roergebakken tofu met bleekselderij
ReceptenServeer deze verrassende vegetarische wokmaaltijd met lekkere (biologische) rijst.
Ingrediënten
- 1 blok tofu
- ½ eetlepel maïzena
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels mirin of sherry
- 2 eetlepels tamari
- versgemalen peper
- 3 eetlepels olie
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels gember
- 1 struik bleekselderij
Hoofdgerecht voor 4 personen
Snijd 1 blok tofu in blokjes en dep ze droog. Marineer ze 10 minuten in een mengsel van ½ eetlepel maïzena, 1 eetlepel olie, 2 eetlepels mirin of sherry, 2 eetlepels tamari en versgemalen peper.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok. Roerbak de uitgelekte tofu (vang het vocht op) in ca. 3 minuten bruin. Schep uit de pan. Fruit 2 tenen knoflook (fijngehakt) en 2 eetlepels gember (fijngehakt) 1 minuut in de olie in de wok. Roerbak 1 struik bleekselderij (in schuine plakjes) 3 minuten in de wok. Voeg opgevangen marinade en tofu toe en laat alles warm worden.