Rundersteak met gegrilde perziken

Rundersteak met gegrilde perziken

Op en top zomer dit gerecht voor de bbq door de toevoeging van de perziken. Wij kiezen voor vlees van de biologische veehouderij waar ze humaan omgaan met de dieren en respectvol met de natuur. Maak het af met geroosterde krieltjes en een groene salade met tomaat en bosui.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 biefstukjes
  • 2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes
  • 4-5 grof gehakte blaadjes salie
  • 1 eetlepel grof gehakte oregano
  • zout en peper
  • 4 rijpe maar nog stevige perziken of nectarines
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel grof gehakte platte peterselie

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verwarm 3 eetlepels azijn in een pannetje, voeg de knoflook, salie en oregano eraan toe. Schenk de marinade in een kleine schaal en laat dit afkoelen. Leg de biefstukken direct vanuit de koelkast in de marinade en marineer afgedekt 1 uur. Keer ze heel regelmatig.

Snijd de perziken in 4 parten en verwijder de pit. Bestrijk de perziken met de resterende balsamicoazijn en wat olie.

Dep de biefstukken droog, bestrooi ze met zout en peper bestrijk ze met olie. Gril de biefstukken op de barbecue in 4- 6 minuten tot de gewenste gaarheid. Keer ze regelmatig. Leg de perzikhelften op een grilltopper op de barbecue en grill ze enkele minuten tot ze lichtbruin zijn en warm. Bestrooi ze met de rest van de peterselie.

Serveer de perziken bij de rundersteak. 


Onze video's