Biologisch rundvlees met boterbonen

Biologisch rundvlees met boterbonen

Leg de boter- of limabonen in een pan, overgiet ze met ruim kokend water en week ze ca. 1½ uur. Verwarm de oven voor op 125 °C. Giet de bonen af. Bestrooi het vlees met zout en peper.

Ingrediënten

  • 250 g boter- of limabonen
  • 500 g biologische sukadelappen, in grove stukken
  • 2 eetlepels olie
  • 40 g boter
  • 2 uien, in parten
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1-2 eetlepels Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, en salie)
  • 1 laurierblad
  • 500 g gezeefde tomaten (passata)
  • gerookt paprikapoeder (pimenton)
  • 5 eetlepels peterselie, grof gehakt

 Hoofdgerecht voor 4 personen

Leg de boter- of limabonen in een pan, overgiet ze met ruim kokend water en week ze ca. 1½ uur.
Verwarm de oven voor op 125 °C. Giet de bonen af. Bestrooi het vlees met zout en peper.

Verhit de olie en boter in een braadpan en bak het vlees rondom lichtbruin. Bak de uien en de knoflook zachtjes 2 minuten mee. Voeg de Italiaanse kruiden, het laurierblad, de bonen en 500 ml heet water toe. Breng dit aan de kook. Schenk nu langzaam de gezeefde tomaten in de pan en voeg naar smaak gerookt paprikapoeder toe. Breng alles aan de kook.

Leg het deksel op de pan en zet de pan in het midden van de oven. Laat het gerecht in ca. 4 uur gaar worden. Controleer na 2 en 3 uur of er nog genoeg vocht in de pan zit.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper en strooi de peterselie erover.

Lekker met gestoofde groene kool.


Onze video's