Salade met oven geroosterde paddenstoelen

Salade met oven geroosterde paddenstoelen

Marineer intussen de bosui 5 minuten in de azijn.

Ingrediënten

  • 250 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1-2 theelepels fijngehakte verse rozemarijn
  • zout en peper
  • 1 bosuitje, fijngehakt
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 kleine courgette
  • 75 g rucolamelange
  • enkele worteltjes, geraspt
  • stukje Parmezaanse kaas
  • lage, wijde ovenschaal
  • (groente-spiraalsnijder)

Lunch- of licht hoofdgerecht voor 2 personen

Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de paddenstoelen in stukken. Meng ze in een ovenschaal met de helft van de olie, de rozemarijn en naar smaak zout en peper. Spreid de paddenstoelen uit in de ovenschaal en rooster ze 15 minuten in het midden van de oven.

Marineer intussen de bosui 5 minuten in de azijn. Klop er vervolgens de resterende 1½ eetlepel olie en naar smaak zout en peper door. Maak met de spiraalsnijder van de courgette spaghetti of schaaf de courgette in reepjes en meng ze door de dressing.

Meng in een kom de rucolamelange met de geraspte wortel.

Schenk het vocht uit de schaal met paddenstoelen bij de courgette en meng de courgette vervolgens door de sla met wortel. Schep de paddenstoelen op de salade en schaaf de kaas boven de salade. Lekker met boerenbrood.


Onze video's