Salade van courgette met ansjovisdressing

Deze salade bewijst dat courgette en ansjovis een hele fijne combi zijn! De dressing is ook lekker bij gegrilde courgettes dus zeker de moeite waard om te onthouden. Kies je voor biologische ingredienten, die je herkent aan het biologisch keurmerk, weet je zeker dat de boer extra goed voor de bodem zorgt, die zo belangrijk is voor goede, gezonde producten. Zo geeft de boer de bodem op zijn tijd een sabbatical, zodat deze op natuurlijke wijze weer op krachten kan komen. Zo kan de bodem ons en nog vele generaties na ons voeden.

Ingrediënten

  • 3-4 ansjovisfilets op olie
  • sap en geraspte schil van ½ citroen
  • 500 g bijzondere courgettes naar keuze
  • 1-2 eetlepels neutrale olie
  • grof gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • pluk rucola
Voor- of bijgerecht voor 4 personen


Wrijf de ansjovisfilets met wat van de olie uit het potje in een kommetje fijn. Roer er het de geraspte citroenschil, het citroensap en de rest van de olie door. Proef en breng op smaak met peper. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin.

Was de courgettes en schaaf ze in dunne plakken. Drapeer ze op een schaal en lepel vlak voor het serveren een deel van de dressing over de courgettes. Garneer met de pijnboompitten en de rucola.
Wil je de courgette liever iets zachter hebben? Meng de groente dan zo’n 15 minuten voor serveren met de dressing.
Tip: deze dressing is ook lekker bij gegrilde courgettes.


Onze video's