Salade van gegrilde biet met walnoten en linzen

Salade van gegrilde biet met walnoten en linzen

Schil de bieten en snijd ze in plakjes van ca. 1½ cm dik.

Ingrediënten

  • 800 g rauwe bieten (eventueel verschillende kleuren)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 125 g walnoten
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 takjes tijm
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 blik linzen (400 g), uitgelekt
  • sap van ½ citroen
  • 2 bosuitjes, in ringetjes

Hoofdgerecht voor 4 personen

Schil de bieten en snijd ze in plakjes van ca. 1½ cm dik.

Verwarm de grillpan op het vuur. Bestrijk de plakjes biet met olijfolie en gril de plakjes in 8 minuten beetgaar. Keer ze halverwege de grilltijd.

Stop de walnoten, balsamicoazijn, tijm, geraspte citroenschil en 2 eetlepels olijfolie in de keukenmachine of blender en maal door een paar keer op de pulseknop te drukken tot een ‘crumble’.

Meng in een kom de linzen met de resterende 2 eetlepels olijfolie, het citroensap en de bosui. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de plakjes gegrilde biet over 4 borden. Schep het linzenmengsel erop en strooi de crumble erover. Lekker met stevig brood.


Onze video's