Salade van gegrilde biet met walnoten en linzen
ReceptenSchil de bieten en snijd ze in plakjes van ca. 1½ cm dik.
Ingrediënten
- 800 g rauwe bieten (eventueel verschillende kleuren)
- 5 eetlepels olijfolie
- 125 g walnoten
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 3 takjes tijm
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 1 blik linzen (400 g), uitgelekt
- sap van ½ citroen
- 2 bosuitjes, in ringetjes
Hoofdgerecht voor 4 personen
Schil de bieten en snijd ze in plakjes van ca. 1½ cm dik.
Verwarm de grillpan op het vuur. Bestrijk de plakjes biet met olijfolie en gril de plakjes in 8 minuten beetgaar. Keer ze halverwege de grilltijd.
Stop de walnoten, balsamicoazijn, tijm, geraspte citroenschil en 2 eetlepels olijfolie in de keukenmachine of blender en maal door een paar keer op de pulseknop te drukken tot een ‘crumble’.
Meng in een kom de linzen met de resterende 2 eetlepels olijfolie, het citroensap en de bosui. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de plakjes gegrilde biet over 4 borden. Schep het linzenmengsel erop en strooi de crumble erover. Lekker met stevig brood.