Salade van groene groenten met umeboshi dressing

Salade van groene groenten met umeboshi dressing

Roer de wasabipoeder met 2 theelepels water tot een pasta. Laat in 5 minuten op smaak komen.

Ingrediënten

  • 1 theelepel wasabipoeder
  • 2 theelepels umeboshipasta
  • 2 eetlepels mirin
  • 1 eetlepel sojasaus
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 3-4 eetlepels avocado-olie
  • 300 g sperzieboontjes
  • 250 g gedopte doperwten
  • 1 bosuitje, fijngehakt
  • 50 g rucola
  • 1 avocado, in dunne plakjes

Hoofdgerecht voor 4 personen

Roer de wasabipoeder met 2 theelepels water tot een pasta. Laat in 5 minuten op smaak komen.
Klop in een schaal een dressing van de umeboshi, mirin, sojasaus, geraspte citroenschil en avocado-olie. Roer naar smaak wasabi en zout door de dressing.

Kook of stoom de boontjes en doperwten in ca. 8 minuten beetgaar. Giet de groenten af en meng ze samen met de bosui door de dressing in de schaal. Laat de groente afkoelen en meng vlak voor serveren de rucola en plakjes avocado door de groenten.

Tip: maak iets meer wasabi en gebruik de rest van de wasabi voor de wasabimayonaise bij de kipsushi.


Onze video's