Salade van postelein met sinaasappel, olijven en geiten- of blauwe kaas

Salade van postelein met sinaasappel, olijven en geiten- of blauwe kaas

We <3 salads! Het allerlekkerst met biologische ingrediënten van het seizoen.

Ingrediënten

  • 4 handsinaasappels
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 g (winter)postelein
  • 4 volle eetlepels zwarte olijven
  • 200 g zachte geitenkaas

Hoofdgerecht voor 4 personen

Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Schil de andere sinaasappels met een scherp mesje tot op het vruchtvlees en snijd ze in dunne plakken. Spreid de plakken sinaasappel uit over 4 borden.

Klop in een kom het sinaasappelsap met de schil, de mosterd, honing, olie en naar smaak zout en peper door elkaar. Schep de postelein en olijven luchtig erdoor. Verdeel de salade over de plakken sinaasappel en strooi de geitenkaas erover. Maal er royaal peper over. Lekker met grof biologisch boerenbrood.


Onze video's