Seitan in rode wijnsaus

Seitan in rode wijnsaus

Dit bijzonder smaakvolle vegetarische gerecht is een blikvanger tijdens het kerstdiner. Restaurant Spirit Rotterdam deelde met plezier het recept voor deze schotel met seitan in rode wijnsaus.

Ingrediënten

  • 3 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1½ el olijfolie
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • blaadjes van klein bosje tijm
  • 4 el tomatenpuree
  • 400 ml rode wijn
  • 75 ml shoyu
  • 75 ml mirin
  • 100-200 ml water
  • 6 plakken seitan
  • zonnebloemolie om te frituren
  • staafmixer


Hoofdgerecht voor 6 personen

Fruit eerst de ui en het knoflook in de olijfolie in een hapjespan. Voeg de paprika, tijm en tomatenpuree toe en fruit het geheel een paar minuutjes.
Voeg vervolgens de rode wijn, shoyu, mirin en het water toe en laat de saus inkoken.Verhit de zonnebloem olie tot ca. 180 °C. Dep de plakken seitan droog en frituur ze in zonnebloemolie goudbruin. Maak de saus af door deze te pureren en breng op smaak met zout en peper. Snijd de plakken seitan in reepjes en serveer ze in de saus.

Dit recept is afkomstig van restaurant Spirit Rotterdam  


Onze video's