Smørrebrød

Frisse knapperige voorjaars-sandwiches. Vol Deense inspiratie. Laat die picknickdagen in het park maar komen!


Russische invloeden
Bestrijk een sneetje roggebrood royaal met rode bieten-mierikswortelspread. Leg er een plakje rosbief, in repen gesneden witlof en schijfjes appel op (bedruppeld met een beetje citroensap om verkleuren te voorkomen)en garneer met een flinke toef tuinkers.

Met een knipoog naar Scandinavië
Bestrijk een sneetje roggebrood royaal met mierikswortelspread. Leg er een lekkere plak gerookte zalm en wat heel dun geschaafde plakken venkel op en garneer met (gebakken) kappertjes en wat waterkers of veldsla.

Met Turkse smaakaccenten
Bestrijk een sneetje roggebrood royaal met spinazie-pijnboompittenspread. Leg er enkele plakken gegrilde courgette en in kwarten gesneden radijsjes op en garneer met verkruimelde verse geitenkaas en een toefje winterpostelein.

Provençaalse ingrediënten
Bestrijk een sneetje roggebrood royaal met tomaten-paprikasandwichspread. Verdeel er dunne ringen ui, plakjes hardgekookte ei, halve (gele) cherrytomaatjes over en garneer met verse peterselie en wat veldsla. Maal er eventueel zwarte peper over.

Mediteraanse smaken
Bestrijk een sneetje roggebrood royaal met courgettespread en maal er wat zwarte peper over. Leg er blaadjes botersla, parten cocktailtomaat op, grof gehakte kalamata-olijven en blaadjes basilicum.

Inspiratie uit het Midden-Oosten
Bestrijk een sneetje roggebrood royaal met hummusspread met koriander. Leg er geraspte of met de een spiraalsnijder gemaakte rauwe rode-bietenkrullen op, lepel er wat witte tahini over en garneer royaal met granaatappelpitten en wat veldsla


Onze video's