Spaghetti met ansjovis-citroensaus

Spaghetti met ansjovis-citroensaus

Italië in mum van tijd op je bord! Schoonheid zit hem in de eenvoud. Ook in de keuken. Zo komen de smaken van de pure ingrediënten het beste tot hun recht. Kies je voor biologische ingrediënten, die je herkent aan het biologisch keurmerk, weet je zeker dat de boer extra goed voor de bodem zorgt, die zo belangrijk is voor goede, gezonde producten. Zo geeft de boer de bodem op zijn tijd een sabbatical, zodat deze op natuurlijke wijze weer op krachten kan komen. Zo kan de bodem ons en nog vele generaties na ons voeden.

Ingrediënten

  • 150 g spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • ½ flesje ansjovis van
  • 2 stengels bosui, in ringetjes
  • 250 g minimarzano of pruimtomaten, gehalveerd
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 eetlepel grof gehakt basilicum
  • verse zwarte peper
  • 50 g winterpostelein of gemengde bladsla

Hoofdgerecht 2 personen
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotten 3 minuten in de olie. Laat de ansjovisfilets uitlekken, en vang de olie op. Roer de ansjovisfilets door de ui en laat op zacht vuur als het ware smelten. Roer de bosui, de tomaatjes en de geraspte citroenschil door de ansjovis en bak ze op laag vuur enkele minuten. Zorg er wel voor dat de tomaatjes niet gaan smelten.


Meng de spaghetti met wat kookvocht van de spaghetti, de opgevangen olie en het basilicum door de saus en verdeel over 2 borden. Maal er royaal peper over en garneer met de winterpostelein.


Onze video's