Spaghetti met raapsteeltjes in speltroom en gebakken paddenstoelen

Spaghetti met raapsteeltjes in speltroom en gebakken paddenstoelen

Verhit 2 eetlepels van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, geraspte citroenschil, fijngehakte rode peper en helft van de sjalot zachtjes 2 minuten.

Ingrediënten

  • 400 g (gemengde) paddenstoelen
  • 300 g (spelt of volkoren) spaghetti
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2-3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • 3 sjalotten, fijngehakt
  • 600 g raapstelen (of jonge spinazie)
  • 150 ml spelt cuisine
  • ½ eetlepel fijnhakte rozemarijnnaaldjes
  • zout en peper

Hoofdgerecht voor 4 personen

Veeg de paddenstoelen met stukje keukenpapier schoon en snijd ze in stukken.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit 2 eetlepels van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, geraspte citroenschil, fijngehakte rode peper en helft van de sjalot zachtjes 2 minuten. Zet het vuur hoog en voeg de raapstelen deel voor deel toe en laat ze slinken. Roer de speltroom erdoor en kook alles zachtjes gedurende 1 minuut. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Verhit de resterende 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen met de resterende sjalot en de rozemarijn lichtbruin. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Giet de pasta af en schep de raapstelen erdoor.

Verdeel de pasta over 4 borden en lepel de paddenstoelen erover. Garneer eventueel met wat extra geraspte citroenschil.


Onze video's