Spinazie Penne met zalm en pangrattato

Spinazie Penne met zalm en pangrattato

Italië is de inspiratiebron voor deze groene voorjaarspasta van heerlijk malse spinazieblaadjes.Maak eerste de pangrattato. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en rooster het broodkruim op middelmatig hoog vuur goudbruin en krokant. Laat dit afkoelen. Schep de peterselie door het afgekoelde brood.

Ingrediënten voor 4 personen
• 4 sneetjes oud witbrood, fijngemalen
• 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 400 g spinazie, gewassen
• 300 g penne pasta
• 500 g verse zalmfilet

La bella Italia is de inspiratiebron voor deze groene voorjaarspasta van heerlijk malse spinazieblaadjes.Maak eerste de pangrattato. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en rooster het broodkruim op middelmatig hoog vuur goudbruin en krokant. Laat dit afkoelen. Schep de peterselie door het afgekoelde brood. Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olie en fruit hierin de knoflook zachtjes 1 minuut. Voeg de spinazie toe (houd een paar jonge blaadjes achter) en stoof de groente op middelhoog vuur in ca. 5 minuten gaar. Giet het vocht af en pureer de spinazie in de keukenmachine. Voeg 2 eetlepels olie en naar smaak met zout en peper toe. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Bestrooi de zalm met zout en peper en bestrijk met de resterende olie. Verhit de grillpan en gril de zalm aan beide kanten goudbruin, maar nog rose van binnen. Schep de spinaziepuree door de warme pasta, roer op het laatste moment de jonge blaadjes spinazie erdoor. Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Breek de zalm in grote stukken en verdeel ze over de pasta. Verdeel de pangrattato erover.Tip: Lekker met gepofte kerstomaatjes. Schep hiervoor in een braadslede 500 g kerstomaatjes om met een scheutje olijfolie. Rooster ze vervolgens 20 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven. Nog meer lekkere, biologische recepten uit het magazine Smaakmakend zijn hier te vinden.


Onze video's