Spitskoolsteak met blauwe kaas topping

Barbecueweer. Deze keer roosteren we spitskool steaks op de bbq. Spitskool is geschikt om te koken, te stoven, te smoren en te roerbakken. En om op deze manier te bereiden op de BBQ. Een geweldig vega gerecht wat gegarandeerd hoog op je top-bbq-recepten blijft staan. Bovendien weet je zeker dat de biologische boer voor de spitskool een eerlijke prijs heeft gekregen.

Ingrediënten

  • 125 g blauwe kaas
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 spitskool
  • zout

Barbecuegerecht voor 4 personen

Verkruimel de blauwe kaas en meng deze luchtig met de bosui en de walnoten. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de tenen knoflook met de rode peper in de olie op laag vuur tot de knoflook zacht is. Neem de pan van het vuur, druk de knoflooktenen fijn en meng er een beetje zout door.

Snijd van de onderkant van de spitskool een schijf van ca. 4 cm. Snijd van de kool van onderen naar boven 4 plakken van 1½-2 cm dik.

Bestrijk de steaks met de knoflookolie.

Gril de steaks op de barbecue in ca. 15 minuten gaar. Keer ze slechts een keer, maar bestrijk ze tussendoor wel regelmatig met de knoflookolie. Heb je een hamburgerklem, gebruik deze dan, zo wordt het keren van de steaks makkelijker.


Onze video's