Sprouty veldsla met gerookte amandelen

Sprouty veldsla met gerookte amandelen

Marineer in een grote kom de ui 5 minuten in de azijn. Klop de olie erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng de veldsla, alfalfa, sprouty en kiemen erdoor.

Bijgerecht voor 4 personen
• 1 rode ui, in dunne ringen
• 2-3 eetlepels witte wijnazijn
• 2 appels • 50 g veldsla
• 1 bakje alfafa (100 g)
• 1 bakje sprouty (100 g)
• 1 bakje gemengde kiemen (100 g)
• 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge
• 50 g gerookte amandelen

Marineer in een grote kom de ui 5 minuten in de azijn. Klop de olie erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng de veldsla, alfalfa, sprouty en kiemen erdoor. Strooi de amandelen op het laatste moment over de salade. Lekker bij een vegetarisch pasta. Nog meer lekkere, biologische recepten uit het blad Smaakmakend zijn hier te vinden.


Onze video's