Stamppotje rucola met gestoofde bospeen en salie

Stamppotje rucola met gestoofde bospeen en salie

Heerlijk gekruid zomerstamppotje rucola met gestoofde bospeen en salie.

Ingrediënten 4 pers.
• 1 kg kruimige aardappels
• 100 ml melk • 100 g rucola (in stukjes) • 50 g geraspte Parmezaanse kaas • 1 grote bos peen • 50 g boter • 3 eetlepels salieblaadjes • 50 g parmahamreepjes

Hoofdgerecht voor 4 personen
Kook 1 kg kruimige aardappels in water met zout gaar. Giet ze af, voeg 100 ml melk toe en stamp de aardappels tot puree. Schep 100 g rucola (in stukjes), 50 g geraspte Parmezaanse kaas en naar smaak zout en peper door de aardappelpuree. Schil intussen 1 grote bos peen en laat de peentjes heel. Smelt 50 g boter in een koekenpan en laat 50 g parmahamreepjes en 3 eetlepels salieblaadjes 2 minuten in de boter trekken. Voeg de peentjes, wat zout en een scheutje water toe en laat de peentjes, afgedekt in circa 10 minuten gaar worden. Verdeel de stamppot over vier borden en leg de bospeentjes met salieblaadjes erop. Lepel de boter over het gerecht. Vegetarische versie: vervang de parmaham door 1 eetlepel fijngehakte verse gember en serveer er extra Parmezaanse kaas bij. Nog meer lekkere, biologische recepten uit het blad Smaakmakend zijn hier te vinden.


Onze video's