Stamppotje winterpostelein met balletjeshachee

Stamppotje winterpostelein met balletjeshachee

Stamppot met gehaktballen horen bij de winter. Ze geven je namelijk de bouwstoffen voor de koudste periode van het jaar. Varieer eens met de ingrediënten voor een verrassende traditionele maaltijd. Kies bijvoorbeeld voor winterpostelein en vega gehaktballetjes. Lekker achter biologisch!

Ingrediënten

  • 350 g uien, in ringen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 kruidnagels
  • 1 groot laurierblad
  • 100 g gewassen rozijnen
  • 250 g vegetarische gehaktballetjes
  • 1 kg kruimige aardappels, geschil
  • circa 100 ml kokendhete melk
  • 400 g winterpostelein

Hoofdgerecht voor 4 personen

Fruit de uien zachtjes 3 minuten in de olie. Voeg de kruidnagels, het laurierblad, de rozijnen, 100 ml water en wat zout en peper toe en stoof alles heel zachtjes 20 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en stoof alles nog 10 minuten.
Kook intussen de aardappels in ca. 25 minuten gaar. Giet ze af, voeg de kokende melk en de boter toe en stamp de aardappel tot puree.
Schep de postelein door de puree en breng op smaak met zout en peper.


Onze video's