'Sushi' van kip

'Sushi' van kip

Snijd de wortel en prei in dunne repen van ca. 10 cm lang en kook ze water met een beetje zout in 2-3 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet afkoelen. Snijd de kipfilet met een scherp mes overlangs in 6 dunne lange plakken. Leg de plakken kipfilet elk tussen twee velletjes huishoudfolie en klop de kipfilet met een klopper of een pannetje vrij dun uit.

Ingrediënten

  • 1 kleine winterwortel
  • 1 kleine prei
  • 1 flinke kipfilet
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 1 eetlepel sojasaus
  • gemalen rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 100 ml mayonaise
  • wasabi (uit tube of van poeder)
  • 6 cocktailprikkers

6 hapjes

Snijd de wortel en prei in dunne repen van ca. 10 cm lang en kook ze water met een beetje zout in 2-3 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet afkoelen. Snijd de kipfilet met een scherp mes overlangs in 6 dunne lange plakken. Leg de plakken kipfilet elk tussen twee velletjes huishoudfolie en klop de kipfilet met een klopper of een pannetje vrij dun uit.

Roer een pasta van de tomatenpuree, gember, sojasaus, rode peper en een klein beetje zout. Bestrijk de kip met de helft van dit mengsel. Verdeel de reepjes wortel en prei over de kip, rol de plakjes kip op en zet ze vast met een cocktailprikker. Roer de olie door de rest van de kruidenpasta en bestrijk de kiprolletjes aan de buitenkant met de pasta. Meng de mayonaise met de wasabi.

Gril de kip’sushi’ in ca. 8 minuten (op de grilltopper) op de barbecue gaar. Keer ze regelmatig, zodat ze rondom mooi bruin worden. Serveer de wasabimayonaise erbij


Onze video's