Taartje van ricotta en in vijgensiroop gemarineerde aardbeien

Taartje van ricotta en in vijgensiroop gemarineerde aardbeien

Voor deze heerlijke taartjes gebruikten wij naast rijpe biologische aardbeien een biologische vijgenstroop. De stroop is ongeraffineerd en heeft een heerlijke zoetheid met daarin de rijpe tonen van gedroogde vijgen. Lekker over fruit of in de thee, of om een zoetheid aan een marinade te geven, zoals in dit aardbeienrecept. Vijgen zijn een rijke bron van vitamine-A en bevatten veel mineralen. Geschikt voor vegetariers en veganisten.

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 500 g aardbeien
  • 4 eetlepels vijgenstroop
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 250 g ricotta
  • mooie kleine basilicumblaadjes
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Nagerecht of gebak voor 4 personen

Steek uit de 4 plakjes bladerdeeg een zo groot mogelijk rondje. Leg ze op de bakplaat en prik elk rondje deeg 10-15 keer in met een vork. Bak de rondjes in de oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen

Snijd de aardbeien in plakjes, leg ze in een brede schaal en meng ze voorzichtig met de 2 eetlepels vijgensiroop en de geraspte citroenschil. Marineer ze een uurtje op kamertemperatuur.

Roer de ricotta los met 2 eetlepels vijgensiroop en 1 eetlepel citroensap.

Bestrijk de afgekoelde deegplakjes met de ricotta. Laat de aardbeien even uitlekken en leg ze in cirkels op de taartjes. Druppel de marinade die over is over de aardbeien en garneer met de basilicumblaadjes. 


Onze video's