Taco’s met seitan, broccoli en rokerige paprikasaus

Taco’s met seitan, broccoli en rokerige paprikasaus

Altijd lekker van het seizoen. Tover vanavond dit vegan feestmaal op tafel!

Ingrediënten

  • 8-12 tacoschelpen 
  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 3 eetlepels olie
  • 3 rode paprika’s, in stukjes
  • 250 g seitangehakt
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50 g tomatenpuree
  • Deens rookzout
  • takjes platte peterselie, gehakt
  • (1 bekertje room)
  • (1 bakje of zelfgemaakte guacamole)


Hoofdgerecht 4 personen
Stoom of kook de broccoliroosjes in 10 minuten gaar.
Verwarm de tacoschelpen volgens de verpakking in de oven.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de helft van de uien en knoflook 3-4 minuten. Voeg de paprika toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de tomatenpuree en 2 eetlepels water toe en bak nog even. Pureer het paprikamengsel met de amandelen tot een grove saus. Voeg naar smaak het rookzout toe.


Verhit de rest van de olie in een andere pan en fruit de rest van de uien met de knoflook 3 minuten. Voeg het seitangehakt toe en roerbak dit krokant. Meng de broccoliroosjes en peterselie door de gebakken seitan.

Zet het seitanmengsel, de saus, de taco’s en als je dat lekker vindt de zure room en/of guacamole, op tafel en laat iedereen zelf de schelpen vullen


Onze video's