Tagliatelle seitan gehakt met pompoen en gedroogde tomaat

Als je producten met het biologisch keurmerk in je winkelmand hebt, weet je zeker dat ze 100% biologisch en streng gecontroleerd zijn door de hele keten!

Ingrediënten

  • 6 gedroogde tomaten op olie, fijngehakt + 3 eetlepels olie uit een potje
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 250 g seitan veggie gehakt
  • 500 g flespompoen, in kleine stukjes
  • 2 eetlepels fijngehakte, verse rozemarijn
  • 300 g tagliatelle of papardelle
  • zout
  • flinke pluk rucola


Hoofdgerecht voor 4 personen
Verwarm de olie uit het potje gedroogde tomaten in een hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper 3 minuten.
Voeg het seitan gehakt toe en roerbak lichtbruin. Voeg de stukjes pompoen, gedroogde tomaten en rozemarijn toe en stoof de saus op laag vuur in ca. 10 minuten gaar.

Voeg eventueel wat vocht toe als het gerecht te droog wordt.

 Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg ca. 100 ml van het kookvocht van de pasta bij de saus. Giet de pasta af en meng deze door de saus.
Proef en breng op smaak met zout. Verdeel het gerecht over 4 borden en garneer met de rucola.


Onze video's