Tajine van wortelgroenten met abrikozen en amandelen

Tajine van wortelgroenten met abrikozen en amandelen

Tajine met biologisch gedroogde abrikozen. De donkere kleur zegt het al; deze abrikozen zijn niet gezwaveld. De boeren in Turkije die deze abrikozen telen zijn aangesloten bij een landbouwkundig project, ze krijgen begeleiding bij de teelt en een eerlijke prijs. De abrikozen hoeven niet te worden geweekt en zijn ook heerlijk als ‘snoepje’.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 g amandelen
  • 2 uien, in ringen
  • 4 tenen knoflook, in plakjes
  • 1½ theelepel gemalen komijn
  • 2½ theelepel gemberpoeder
  • 1 groot kaneelstokje, in stukjes gebroken
  • 1 theelepel (scherp) paprikapoeder
  • 24 gedroogde abrikozen
  • 300 ml groentebouillon (instant)
  • 1 kg wortelgroenten ( wortel, peterseliewortel, pastinaak en of aardpeer)
  • (fijngehakte verse koriander)


Hoofdgerecht voor 4 personen

Verhit de olie in een tajine of braadpan en bak hierin de amandelen lichtbruin. Voeg de uien en knoflook toe en fruit alles op laag vuur 5-6 minuten.

Voeg de komijn, het gemberpoeder, kaneelstokje en paprikapoeder toe en fruit 30 seconden mee. Voeg de abrikozen en de groentebouillon toe, breng alles aan de kook en stoof de abrikozen afgedekt 20 minuten op laag vuur.
Maak intussen de groenten schoon en snijd ze in niet te kleine stukken. Was ze goed. Voeg de groenten bij de abrikozen, breng opnieuw aan de kook en stoof alles afgedekt in ca. 15 minuten gaar. Proef en breng op smaak met zout en peper en strooi eventueel de koriander erover.

Serveer deze tajine met couscous of rijst. 


Onze video's