Tarte tatin van rode biet - Spirit Rotterdam

Tarte tatin van rode biet

Wij zijn dol op recepten met de veelzijdige biet. Jij ook? Het vegetarische en biologische restaurant Spirit Rotterdam maakte deze heerlijke tarte tatin van rode biet.

Ingrediënten

  • 6 voorgekookte rode bieten, in dikke plakken
  • 60 g sojamargarine
  • 50 ml rijststroop
  • 60 ml agave siroop
  • ½ pak vegan bladerdeeg
  • voor de salsa verde:
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el groene olijven
  • 20 g augurk
  • ⅓ bosje basilicum, fijngehakt
  • ⅓ bosje kervel, fijngehakt
  • ⅓ bosje bieslook, fijngehakt
  • ⅓ bosje peterselie, fijngehakt
  • vetvrij papier
  • 6 taartvormpjes (ø 10 cm)
  • keukenmachine

Voorgerecht voor 6 personen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat voor de karamel de sojamargarine in een pan smelten, voeg de rijst- en agavesiroop toe en laat dit op laag vuur al roerend karamelliseren tot het mengsel de dikte en kleur van stroop heeft.

Steek met een taartvormpje 6 rondjes uit het bladerdeeg. Bekleed de taartvormpjes met vetvrij papier en schenk in ieder vormpje wat karamel. Leg hierop de plakken rode biet en dek af met de rondjes bladerdeeg. Bak de taartjes in de oven in 20 minuten mooi goudbruin.

Maak de salsa verde: maal de groene olijven met de knoflook fijn in een keukenmachine en voeg de olijfolie toe tot er een stevige pesto ontstaat. Maal de augurken ook kort in de keukenmachine. Meng in een kom alle ingrediënten voor de salsa verde door elkaar.

Laat de tarte tatins buiten de oven in de vormpjes wat afkoelen. Keer ze nog warm elk op een bord, lepel er wat saus over en geeft de rest van de saus apart erbij.

Dit recept is afkomstig van Restaurant Spirit Rotterdam 


Onze video's