Teriyaki-tofu op een warme salade van maïs en snijbonen
ReceptenProlaTerre Tofulucious wok teriyaki. Deze tofuwokblokjes zijn 100% biologisch.
Ingrediënten
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 350 g snijbonen, in grote ruiten gesneden
- 1 theelepel limoensap + ½ theelepel geraspte limoenschil
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 potje maïs (340 g), uitgelekt
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 pakje wokblokjes teriyaki (175 g)
- 1 eetlepel sesamolie
- (2 eetlepels korianderblaadjes)
Hoofdgerecht voor 2 personen
Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan, schep de snijbonen erdoor, voeg het limoensap, de limoenschil, sojasaus en 2 eetlepels water toe en stoof de groente afgedekt 6 minuten. Voeg de maïs toe en stoof alles afgedekt nog 5 minuten.
Rooster intussen de sesamzaadjes in een kleine koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Verhit de resterende eetlepel olie in deze pan en roerbak de teriyakiblokjes in enkele minuten krokant.
Verdeel de groente met stoofvocht over 2 borden, strooi er vervolgens de wokblokjes over en druppel de sesamolie over de borden. Garneer eventueel met korianderblad.
ProlaTerre Tofulucious wok teriyaki
Deze tofuwokblokjes zijn 100% biologisch. Dus zowel de tofu als de gebruikte kruiden én 100% plantaardig, dus geschikt voor vegans. De gekruide blokjes hoef je alleen maar in wat olie krokant te bakken en aan een gerecht toe te voegen. Dat kan een klassiek noedelgercht zijn, maar ook een (warme) salade.