Tiramisu met rood fruit, groene thee en witte chocolade

Tiramisu met rood fruit, groene thee en witte chocolade

Smelt de chocolade au bain-marie. Bestrijk de lange vingers aan een kant met de chocolade en laat de chocolade in de koelkast hard worden.

Nagerecht voor 6 personen
- 75 g witte chocolade
- 12 lange vingers
- 300 g gemengd rood fruit
- 100 g suiker
- 250 g mascarpone
- 1-2 theelepels gemalen groene Matcha thee
- 2 eidooiers
- 100 ml slagroom

Smelt de chocolade au bain-marie. Bestrijk de lange vingers aan een kant met de chocolade en laat de chocolade in de koelkast hard worden. Kook het fruit in 1 eetlepel water met 25 g suiker 5 minuten op zo laag mogelijk vuur. Let op dat het fruit heel blijft. Laat het afkoelen in de koelkast. Roer in een kom de mascarpone met 2 theelepels groene thee door elkaar. Klop in een andere kom de eidooiers met 25 g suiker tot een dikke lichtgele crème. Spatel de eiercrème luchtig door de mascarpone. Klop de slagroom met de resterende 50 g suiker stijf. Spatel deze ook voorzichtig door de mascarpone. Leg in 4 schaaltjes enkele lange vingers met de chocoladekant naar boven . Verdeel ,op een klein beetje na, het rode fruit over de lange vingers. Schep het mascarponemengsel erop en garneer met het achtergehouden fruit. Laat de tiramisu in de koelkast minimaal 1 uur opstijven. Garneer eventueel met overgebleven lange vingers. Nog meer lekkere, biologische recepten zijn te vinden op onze receptenpagina.


Onze video's