Tiramisu van Griekse yoghurt

Tiramisu van Griekse yoghurt

Tiramisu van Griekse yoghurt. Ga daar maar eens voor zitten. Let op: ook deze tiramisu moet je een paar uur van te voren maken zodat die goed op kan stijven in de koelkast. Kies voor ingrediënten met het biologisch keurmerk, zoals biologische of bio-dynamische yoghurt. Je weet dan zeker dat de koeien veel ruimte hebben zowel buiten als in de stal. Ze echt vaak buiten grazen en biologisch voer krijgen en het land waarop ze grazen niet chemisch behandeld wordt. En die yoghurt komt dan in jouw tiramisu. Dat smaakt naar meer!

Ingrediënten

  • blaadjes van 5 takjes munt
  • 3 handsinaasappels
  • 2 blaadjes gelatine
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 2 eiwitten
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 3 eierkoeken
  • (vloeibare honing)

Zoetigheid voor 4 personen

Houd enkele blaadjes munt apart, leg de rest in een zeef en overgiet deze met kokend water. Dep de blaadjes droog met keukenpapier en wrijf ze in een vijzel tot een puree.

Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil dun van de vrucht. Pers de vrucht uit. Schil de overige 2 sinaasappels met een scherp mesje zo dik dat er geen witte velletjes meer op de vrucht zitten. Snijd de sinaasappels in plakken.

Week de blaadjes gelatine 10 minuten in ruim koud water. Knijp ze uit en los ze op in 1 à 2 eetlepels heet (maar niet kokend) water. Meng de gelatine, de muntpuree en de geraspte sinaasappelschil door de Griekse yoghurt.

Klop met de mixer de eiwitten bijna stijf. Voeg de suiker toe en klop de eiwitten stijf. Schep de yoghurt op het eiwit en spatel luchtig door elkaar. Scheur de eierkoeken in stukken en besprenkel met het sinaasappelsap. Leg de helft van de eierkoeken in een glazen schaal en schep de helft van het yoghurtmengsel op de eierkoeken. Herhaal de lagen, laat de tiramisu in de koelkast in 2-3 uur opstijven. Garneer de tiramisu vlak voor gebruik met de plakjes sinaasappel en de achtergehouden blaadjes munt. Druppel er eventueel wat honing over.


Onze video's