Tofu-teriyaki -spiesjes

Tofu-teriyaki -spiesjes

Leg de tofu op een bord, leg er een omgekeerd bord op en verzwaar dit met een water gevulde pan. Laat de tofu minimaal 1 uur uitlekken.

Ingrediënten

  • 1 blok stevige tofu
  • 4 eetlepels mirin
  • 4 eetlepels saké
  • 4 eetlepels Japanse sojasaus
  • gemalen gedroogde rode peper
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 3 bosuitjes, in dikke repen van ca. 10 cm lang
  • 1-2 eetlepels sesamolie
  • 12 satéprikkers

12 Hapjes

Leg de tofu op een bord, leg er een omgekeerd bord op en verzwaar dit met een water gevulde pan.  Laat de tofu minimaal 1 uur uitlekken. Snijd de tofu in 6 plakken van ca. 1 cm dik en snijd elke plak in twee driehoekjes.

Klop in een platte schaal de mirin, saké en sojasaus door elkaar. Roer er een heel weinig zout en naar smaak gedroogde rode peper door. Marineer de tofu 20-30 minuten.

Laat de tofu uitlekken en vang de marinade op. Steek elk driehoekje tofu op een satéstokje en bestrijk de tofu met de olie. Gril de tofu op de barbecue aan elke kant 2-3 minuten. Gebruik eventueel een speciale grilltopper, zodat de spiesjes niet in het vuur vallen. Bestrijk de bosuitjes met een beetje olie en gril ze ook 2-3 minuten

Klop de sesamolie door de resterende dressing. Leg de bosuitjes op de tofu en serveer de dressing erbij. 


Onze video's