Varkenslapjes met abrikozen en spruitjes

Varkenslapjes met abrikozen en spruitjes

Hoofdgerecht voor 4 personen Laat de boter in een braadpan bruin worden. Bestrooi 4 varkenslapjes met zout en peper en bak ze in boter goudbruin. Bak de sjalotten even mee. Voeg de voorgewelde abrikozen...

Ingrediënten

  • 40 g boter
  • 4 varkenslapjes
  • 150 g sjalotten
  • 200 g voorgewelde, gekonfijte gember
  • 1 kaneelstokje
  • 600 g schoongemaakte spruitjes


Hoofdgerecht voor 4 personen

Laat de boter in een braadpan bruin worden. Bestrooi 4 varkenslapjes met zout en peper en bak ze in boter goudbruin. Bak de sjalotten even mee. Voeg de voorgewelde abrikozen, gekonfijte gember, een kaneelstokje en 200 ml water toe en stoof het zachtjes 20 minuten. Roer de schoongemaakte spruitjes, breng het op smaak met zout en peper en stoof alles noch zachtjes 10 minuten.
Lekker met aardappelpuree.


Onze video's