Varkenslapjes met groene kool en zwarte olijven

Varkenslapjes met groene kool en zwarte olijven

Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het in de boter rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze even mee.

Ingrediënten

  • 400 g varkensschouder, in lapjes
  • 50 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 500 g groene kool, gesneden
  • 100 g zwarte olijven
  • 1-2 theelepels pimenton (gerookt paprikapoeder)

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het in de boter rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze even mee. Schep de kool, de olijven en het paprikapoeder erdoor, voeg wat water toe en stoof alles in ca. 25 minuten zachtjes gaar.
Lekker met gebakken aardappels of aardappelpuree.


Onze video's