Varkensschouder in zuurkool met duindoornsap
ReceptenBestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin.
Ingrediënten
- 4 varkensschouderlapjes
- 50 g boter
- 150 g sjalotten, in partjes
- 750 g zuurkool
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 kaneelstokje, gebroken
- 4 kruidnagels
- 250 ml duindoornsap
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin. Schep het vlees uit de pan op een bord. Bak de sjalotten 2 minuten in het bakvet. Schep de zuurkool, tijm, kruidnagels en het kaneelstokje erdoor. Voeg het duindoornsap toe en breng alles aan de kook. Leg het vlees op de zuurkool, sluit de pan en stoof alles in ca. 30 minuten heel zachtjes gaar. Lekker met aardappelpuree.
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin. Schep het vlees uit de pan op een bord. Bak de sjalotten 2 minuten in het bakvet. Schep de zuurkool, tijm, kruidnagels en het kaneelstokje erdoor. Voeg het duindoornsap toe en breng alles aan de kook. Leg het vlees op de zuurkool, sluit de pan en stoof alles in ca. 30 minuten heel zachtjes gaar. Lekker met aardappelpuree.