Varkensvlees met kweepeer en sinaasappel

Het stoofpotjes seizoen is geopend! Het geheim? Gebruik de mooiste ingrediënten en de lekkerste kruiden. Als je kiest voor vlees van de biologische boer dan weet je zeker dat de dieren genoeg ruimte in de stal hebben om vrij rond te lopen, ze biologisch voer krijgen en grazen op onbespoten weilanden met volop kruiden. Dat ze frisse lucht binnen hebben en er stro op de vloer ligt. Ingrepen - zoals het afknippen van staarten of snavels - uit den boze zijn. En dat er door SKAL op dit dierenwelzijn streng wordt gecontroleerd.

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 2 kweeperen
  • 1 eetlepel olie
  • 40 g boter
  • 4 varkenshalskarbonades
  • 3 sjalotten, in ringen
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • gemalen chilipeper

Hoofdgerecht voor 4 personen


Verwarm de oven voor op 125 °C. Boen de sinaasappels goed schoon en rasp de oranje schil eraf. Schil de vruchten met een mesje tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de kweeperen in parten, schil ze en snijd het klokhuis eruit. 

Verhit de boter en olie in een braadpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in het vet rondom bruin. Fruit de sjalotten even mee. Voeg de sinaasappelschil, het kaneelstokje, de kruidnagels en naar smaak chilipeper en zout toe. Schep de parten en kweepeer erdoor en voeg ca. 150 ml water toe.
Breng alles aan de kook. Leg het deksel op de pan, zet de pan in de oven en laat het gerecht in ca. 50 minuten gaar worden. Schep vlak voor het serveren de stukjes sinaasappel door het gerecht. 
Lekker met aardappelpuree en gestoofde rode kool.


Onze video's