Vegan Poké Bowl
ReceptenHet gerecht van nu! Vegan en biologisch. Smaakvol, gezond met karmapunten voor het verlagen van je ecologische voetafdruk. 100% genieten. Enjoy!
Ingrediënten
- 250 g sushirijst
- 2½ el sushiazijn
- 125 g tofu, in blokjes
- 3 g zout
- 2 tl oestersaus
- 150 g rauwe rodekool, fijngesneden
- 3 el appelazijn
- 3 el vegan mayo
- 1½ tl wasabipasta
- ½ mango, in blokjes
- 100 g gekookte edamame of witte lupinebonen, afgespoeld
- 20 g vers zeewier, fijngesneden
- kant-en-klaar gebakken uitjes
Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de perfecte pokérijst *
Doe de tofu en het zout in een steelpannetje, zet de tofu net onder water en laat 3 minuten koken op laag vuur. Zet het vuur uit en giet het water af. Meng de tofu met de hoisinsaus.
Meng de rodekool met de appelazijn en laat dit 5 minuten trekken.
Meng de vegan mayo met de wasabi tot een romige saus.
Schep de rijst in een kom en leg de mango, rodekool, tofu, edamame- of lupinebonen, en zeewier op de rijst. Schep de dressing erover en strooi de gebakken uitjes over het geheel.