Vegetarische romige paddenstoelengoulasch
ReceptenDeze goulash op vegetarische wijze is verrassend smaakvol.
Ingrediënten
- 25 g gedroogd eekhoorntjesbrood, fijngehakt
- 100 ml hete kruidenbouillon
- 1 kg gemengde paddenstoelen
- 2 sjalotten, heel fijngehakt
- 2 tenen knoflook, heel fijngehakt
- 1 theelepel tijmblaadjes
- 1 eetlepel fijngehakte salie
- ½ theelepel paprikapoeder
- 100 ml creme fraiche, losgeroerd
Hoofdgerecht voor 6 personen
Week het eekhoorntjesbrood 1 uur in 100 ml kokendheet water. Maak de gemengde paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren eventueel in stukken. Smelt de boter in een heel ruime braad- of hapjespan en fruit de sjalot met knoflook, tijm en salie 2 minuten zonder dat de sjalot kleurt. Voeg alle paddenstoelen tegelijk toe en bak ze al roerend op niet te hoog vuur tot ze na 6-7 minuten hun vocht loslaten. Roer het paprikapoeder, de creme fraiche en het eekhoorntjesbrood met het weekvocht erdoor. Verwarm de paddenstoelen nog 5 minuten zonder dat ze koken, zodat ze de smaken heel goed kunnen opnemen.Proef en breng op smaak met zout en peper. Schep de goulash in een mooie schaal.