Vegetarische romige paddenstoelengoulasch

Vegetarische romige paddenstoelengoulasch

Deze goulash op vegetarische wijze is verrassend smaakvol.

Ingrediënten

  • 25 g gedroogd eekhoorntjesbrood, fijngehakt
  • 100 ml hete kruidenbouillon
  • 1 kg gemengde paddenstoelen
  • 2 sjalotten, heel fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, heel fijngehakt
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 1 eetlepel fijngehakte salie
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 100 ml creme fraiche, losgeroerd

Hoofdgerecht voor 6 personen

Week het eekhoorntjesbrood 1 uur in 100 ml kokendheet water. Maak de gemengde paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren eventueel in stukken. Smelt de boter in een heel ruime braad- of hapjespan en fruit de sjalot met knoflook, tijm en salie 2 minuten zonder dat de sjalot kleurt. Voeg alle paddenstoelen tegelijk toe en bak ze al roerend op niet te hoog vuur tot ze na 6-7 minuten hun vocht loslaten. Roer het paprikapoeder, de creme fraiche en het eekhoorntjesbrood met het weekvocht erdoor. Verwarm de paddenstoelen nog 5 minuten zonder dat ze koken, zodat ze de smaken heel goed kunnen opnemen.

Proef en breng op smaak met zout en peper. Schep de goulash in een mooie schaal.


Onze video's