Venkel met nieuwe aardappels in kippenbouillon

Venkel met nieuwe aardappels in kippenbouillon

Venkel is van juni tot en met oktober uit Nederland verkrijgbaar. Goed voor alles en iedereen om zoveel mogelijk producten in het seizoen te eten. We zijn er dus ook als de kippen bij als de nieuwe biologische aardappels verkrijgbaar zijn. En we maken er graag deze heerlijke 'soep' van. Wil je zeker weten dat je biologische ingrediënten in je winkelmand hebt? Let op het biologisch keurmerk op de verpakking!

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen + mooie toppen
  • 300 g Opperdoezer Ronde
  • 750 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of instant)
  • 2 eetlepel olijfolie extra vierge

Soep voor 4 personen

Verwijder de buitenste bladeren van de venkel, bewaar de mooie toppen om de soep mee te garneren. Halveer de venkelknollen en snijd ze vervolgens in flinterdunne plakken.

Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.

Breng de bouillon aan de kook, voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de venkel en aardappel toe en kook de groente in de bouillon op middelhoog vuur gaar. Schep de soep in vier diepe borden verdeel de olie en venkeltoppen erover en serveer direct.

Lekker met crostini met grasboter en geraspte oude boerenkaas.


Onze video's