Vijgen-goji bessen salami

Vijgen-goji bessen salami

Raw food koekjes voor 4 personen. Snijd de harde steeltjes van de vijgen. Snijd ⅓ deel van de vijgen in stukjes en pureer ze in de keukenmachine tot een gladde puree.

Ingrediënten

  • 200 g gewelde vijgen
  • 50 g pistachenootjes
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 25 g goji bessen
  • 2 el geschaafde amandelen, verkruimeld

Raw food koekjes voor 4 personen

Snijd de harde steeltjes van de vijgen. Snijd ⅓ deel van de vijgen in stukjes en pureer ze in de keukenmachine tot een gladde puree. Snijd de resterende vijgen in de lengte in dunne partjes. Rooster op laag vuur de pistachenootjes tot 48 °C. Hak de nootjes in grove stukjes. Schil met een dunschiller 4 schilletjes van de citroen. Snijd ze in de lengte in flinterdunne reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Schep in een kom alles goed door elkaar. Leg op de werkbank 3 lagen plastic van 30 cm lang op elkaar. Schep de vijgenmassa erop en vorm er een rolletje van 5 cm dik en 15 cm lang van. Rol het folie strak om het worstje en laat de ‘salami’ in de koelkast minimaal 1 dag rusten.

Verkruimel de amandelen boven een plank, rol de ‘salami’ erdoor en druk de amandelen nog iets aan. Snijd de ‘salami’ voorzichtig met een scherp mes of kartelmes plakjes van 1 cm dik. Vorm ze weer een beetje rond en druk het een beetje plat. Serveer op een mooi bordje. Lekker bij kaas en een glaasje port.

Tip

Bestrijk de ‘plakjes salami’ met gesmolten bittere chocolade en laat de chocolade in de koelkast opstijven. Serveer de bonbons met de vijgenkant naar boven. 


Onze video's