Volkorenpasta met groene kool en venkelzaad

Volkorenpasta met groene kool en venkelzaad

Kies je voor ingrediënten met het biologisch keurmerk dan weet je zeker dat in het productieproces is dat er zo veel mogelijk met natuurlijk materialen en op natuurlijk wijze wordt gewerkt. Bovendien is het biologisch keurmerk het allerstrengst gecontroleerde keurmerk van Europa. Een goede, betrouwbare keuze dus!

Ingrediënten

  • 400 g saucijzen of braadworst
  • 20 g boter
  • 4 theelepels venkelzaad
  • 750 g groene kool, in reepjes
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 300 g volkoren spaghetti
  • 3-4 eetlepels gedroogde tomaatjes op olie, fijngehakt

Hoofdgerecht voor 4 personen

Snijd de saucijzen in plakjes van ca. 1½ cm dik. Verhit de boter in een hapjespan en bak de plakjes saucijs in 3-4 minuten aan beide kanten bruine en gaar. Schep ze uit de pan op een bord.

Zet het vuur laag, schep de venkelzaadjes door het braadvet in de pan en stoof 1 minuut op laag vuur. Voeg de reepjes kool, de geraspte citroenschil, de rode peper en wat zout toe. Stoof de kool in 10-15 minuten gaar.

Kook intussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.

Schenk een kopje van het kookvocht van de spaghetti in een kommetje. Giet de pasta af en schep door de kool. Voeg de plakjes worst en zoveel kookvocht dat het geheel lekker smeuïg is. Verdeel de pasta over 4 borden en serveer er fijngehakte tomaatjes apart erbij.


Onze video's