Warm winterbrood

Warm winterbrood

Dit fijne winterbrood past bij een behaaglijke winteravond met een glaasje port of rode wijn. Dit gerecht is het lekkerst met brood dat een paar dagen oud is. Het is dus ook ideaal om restjes te verwerken. Lekker duurzaam & biologisch!

Ingrediënten

  • 1 ciabattabrood (200 g)
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 theelepel majoraan
  • 250 g kastanjechampignons (plakjes)
  • 6 gedroogde tomaten (stukjes)
  • 2 eetlepels zwarte olijven (grofgehakt)
  • 1 bol mozzarella
  • handje rucola

Hoofdgerecht voor 2 personen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ciabattabrood in de lengte open en leg de helften naast elkaar op een bakblik. Bestrijk ze met de pesto en strooi de majoraan erover. Verdeel de kastanjechampignons, de gedroogde tomaten en de zwarte olijven over het brood. Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel ze over het brood.

Maal ruim peper over de kaas. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het brood ca. 15 minuten tot de champignons gaar zijn en de kaas net gesmolten is. Verdeel een handje rucola over de kaas en serveer direct.


Onze video's