Warme quinoasalade met geroosterde bospeen

Warme quinoasalade met geroosterde bospeen

Een warme salade met verrassende lentesmaken en gemaakt van de mooiste biologische producten. Als je producten met het biologisch keurmerk in je winkelmand hebt, weet je zeker dat ze 100% biologisch zijn en streng gecontroleerd door de hele keten!

Ingrediënten

  • 1 bos wortelen, geschrapt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 g quinoa 
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g spinazie
  • pitjes van een halve granaatappel
  • fijngehakte oranje schil van 1 sinaasappel
  • 150 g feta of 100 g gemengde noten

Hoofdgerecht 4 personen
Verwarm de oven op 180 °C. Besprenkel de bospeen met 1 eetlepel olie, spreid ze uit op een bakplaat olie en rooster ze in de oven in 30-40 minuten gaar.


Spoel de quinoa in een zeef onder koud water. Breng in een pan met 500 ml water en wat zout aan de kook en kook 12-15 minuten op laag vuur. 
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3-5 minuten. Roer van het vuur af de spinazie erdoor. 


Meng de quinoa door de spinazie. Voeg de sinaasappelschil en naar smaak zout en peper toe.
Verdeel de quinoasalade over 4 borden, garneer met de granaatappelpitjes en geroosterde wortelen en verkruimel de feta over het gerecht.
Liever vegan? Vervang de kaas door 100 g gemengde noten


Onze video's