Warme salade van pompoen, feta en olijven

Warme salade van pompoen, feta en olijven

Voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen Snijd de pompoen in lange repen van 1 cm dik. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook zachtjes 3 minuten. Schep de oregano, rode peper, geraspte citroenschil en olijven erdoor. Leg de repen pompoen in de pan en voeg de bouillon toe.

Ingrediënten

  • 400 g vruchtvlees van (fles)pompoen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte verse oregano
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 4 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • 4 eetlepels groentebouillon
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepels peterselie, grof gehakt

Voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen

Snijd de pompoen in lange repen van 1 cm dik. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook zachtjes 3 minuten. Schep de oregano, rode peper, geraspte citroenschil en olijven erdoor. Leg de repen pompoen in de pan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat de pompoen op laag vuur in ca. 12 minuten gaar worden. Schep de pompoen uit de pan en verdeel over 4 borden. Schenk de balsamicoazijn in de pan en breng aan de kook.
Klop de
resterende eetlepel olie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de feta boven de pompoen en lepel de dressing met de olijven erover.

Garneer ten slotte met peterselie. Lekker met warm brood.


Onze video's