Warme salade van sojaboontjes met sperziebonen en Chinese kool

Warme salade van sojaboontjes met sperziebonen en Chinese kool

Een typische eigenschap van de Chinese kool is dat deze geen uitgesproken koolsmaak heeft. De smaak is ietwat zoet en de koolblaadjes zijn knapperig, waardoor Chinese kool het ook vaak goed doet bij kinderen! Kies voor verse biologische eitjes, beter voor de kip, beter voor jou!

Ingrediënten

  • 125 g gedroogde sojabonen
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 1 eetlepels gember, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, platgedrukt
  • 2 theelepels kerriepoeder scherp
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 300 g sperziebonen, gehalveerd
  • 4 eieren
  • 500 g Chinese kool, fijngesneden

Hoofdgerecht voor 4 personen

Week de sojabonen een nacht in ruim koud water.

Spoel de bonen af in een zeef, doe ze terug in de pan, voeg de ui, gember, knoflook, het kerriepoeder en zoveel water toe dat de bonen net onderstaan. Breng aan de kook en kook de boontjes op laag vuur in 1-1 ½ uur gaar. Controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan zit, maar zorg er wel voor dat de het vocht bijna verdampt is als de boontjes gaar zijn.

Verhit de olie in een hapjespan, roer de komijn en koriander erdoor en stoof ½ minuut op heel laag vuur. Schep de sperziebonen met wat zout erdoor en voeg 1 eetlepel water toe. Stoof de boontjes afgedekt 10 minuten.

Pocheer de eieren intussen of kook ze zacht.

Haal het deksel van de pan met boontjes, voeg de kool toe en roerbak alles op hoog vuur tot de kool beetgaar is.

Verdeel de sojaboontjes met het stoofvocht en de sperziebonen met Chinese kool over 4 borden en leg er een ei op. Lekker met rijst.


Onze video's