Warme wintersalade met tonijn

Warme wintersalade met tonijn

Een warme winterse salade boordevol belangrijke bouwstoffen. We maken hem met bonen, winterpostelein en tonijn! Kies voor tonijn van vissers die duurzaam met visserij omgaan. Wil je vega: dat kan natuurlijk ook. Vervang de tonijn door gemarineerde tofu bijvoorbeeld.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 blik tomaten op sap (400 ml)
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 groot blik of 2 kleine blikken witte bonen
  • 2 potjes fish4ever tonijn op olie
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 150 g postelein, gewassen en gedroogd

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verwarm de olie in een ruime pan, fruit de ui, knoflook en naar smaak rode peper 3 minuten in de olie. Voeg tomaten met het vocht en de kruiden toe en laat de tomaten op middelhoog vuur ca. 10 minuten inkoken.
Laat de bonen uitlekken, schep ze door de tomaat en laat ze warm worden.
Laat intussen de olie uit de blikjes tonijn lekken en vang de olie op. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de geraspte citroenschil en naar smaak citroensap en zout door de olie van de tonijn. Verdeel de tonijn in kleine vlokjes. Schep 2 eetlepels dressing en de tonijn door de postelein. Roer de rest van de dressing door de bonen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de bonen over 4 borden en leg daarop de posteleinsalade.   


Onze video's